YVES FERMEUSE

"Een ingenieur is bovenal een probleemoplossend iemand en problemen kunnen op veel verschillende manieren opgelost worden. Laat daarom altijd je denken en creatieve kant van je brein openstaan voor nieuwe ideeën. Vernauw jezelf niet tot vakjes/hokjesdenken, maar denk en doe zoals Mark Twain ooit zei: "Twenty years from now, you'll be more dissapointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. EXPLORE, DREAM, DISCOVER.
Dat is in mijn ogen het beste advies dat ik een ingenieur kan meegeven, zowel in zijn carrière als daarbuiten"

Yves Fermeuse, afgestudeerd in 2001
Master of Science in de Ingenieurswetenschappen: Bouwkunde

Hoofd Bedrijfsbureau (Sites Operations)

Coördinatie van aankopen, ontwerp en werkvoorbereiding voor grote civiele bouwprojecten, en dit steeds gerelateerd aan planning en budget. En indien mogelijk ook nog met tevredenheid van de klant :-)

Een voorliefde voor wetenschappen en wiskunde.

Na het afleggen van mijn stage op een bouwproject (in het derde jaar) wist ik dat dat het einddoel was waar ik naartoe wou, en ben ik er ook vol voor gegaan.

Ik ben trots op al mijn gerealiseerde projecten, die zich vooral in Nederland gesitueerd hebben :
- bouw van Amsterdam Arena Bijlmer station (2001-2005)
- bouw van overkappingstunnel Leidsche Rijn te Utrecht (2005-2007)
- bouw van Tweede Coentunnel Amsterdam op ringweg A10 (2007-2009)
- bouw van ringweg Parkstad Limburg (2009-2010)
- bouw van kademuur Amazonehaven Rotterdam (2010-2011)

en tot slot waar ik nu mee bezig ben en dit voor het eerst in eigen land : de bouw van de Tangent Mechelen alsook Spoorbypass Mechelen.

Studeren na je 18 jaar is vooral iets wat je zelf moet willen, want leerplicht is er dan niet meer. Vergeet je omgeving en familie die ongetwijfeld het beste met je voor hebben, maar leef vooral je eigen leven en kies een richting waarin je jezelf kan vinden en graag doet. Laat je niet teveel leiden door statistieken, maar kies vanuit jezelf, want werken is hetgeen we het tweede meeste doen in een mensenleven, dus daar kan je maar beter gelukkig in zijn :-) (slapen doen we trouwens het meest, ja dat kan je niet geloven als student, maar dat komt nog wel :-))

Studeren is eigenlijk volwassen worden. Je grenzen aftasten en jezelf verruimen in de echte grote wereld. Studeren is niet enkel een diploma halen, maar ook een levensschool. Ik zou dan ook iedereen aanraden stages (bv Erasmus buitenland) te doen, alsook aan te sluiten bij een studentenkring. Je leert er niet alleen feesten, maar ook verantwoordelijkheden nemen, organisatietalenten uitbouwen of ontdekken en zoveel meer dat je in je verdere carrière ook nog zal tegenkomen.

VOLGENDE GETUIGENISSEN INTERESSEREN JOU MISSCHIEN OOK?