MICHIEL VANTHOOR

"Stilstaan is achteruitgaan"

Michiel Vanthoor, afgestudeerd in 2013
Master of Science in de ingenieurswetenschappen: Elektrotechniek

Systems Engineer

In nauwe samenwerking met onze partners ontwerp ik ICT-infrastructuren voor klanten wereldwijd. Mijn focus ligt vooral op traditionele netwerken (Switchen en Routers) en draadloze werken (WiFi). Daarnaast verschuift de focus meer en meer naar Internet-of- Things-mogelijkheden.

Het is een algemene richting, waar je omringd bent door doorgaans slimme en gemotiveerde studenten.

De recente ontwikkelingen in de ICT-industrie openen de deur om het speelveld in andere vakgebieden totaal te veranderen (cfr. Tesla, Airbnb, Uber). Van deze impact maak ik graag deel uit.

Ontwerpen van een oplossing die het mogelijk maakt om de locatie van bussen te bepalen, en zo wachttijden door te geven aan mensen in heel de stad.

De brede basis en algemene studiemethodiek, leren je hoe grote/complexe problemen aan te pakken en vervolgens op te lossen. Het leren verzetten van grote hoeveelheden leerstof is ook een goede oefening om later in je carriere up-to-date te blijven en aan jezelf te blijven werken.

Ik ben preses geweest bij een studentenclub, waar ik ook aan mijn 'soft skills' heb kunnen werken, die ook zeer belangrijk blijken te zijn in de bedrijfsomgeving (en het leven in het algemeen).

Verder ben ik 6 maanden op Erasmus geweest in Grenoble, Frankrijk. Hier heb ik niet enkel mijn Frans kunnen bijwerken (toch wel een noodzaak in Belgiƫ), maar heb ik ook zelfstandig leren leven.

VOLGENDE GETUIGENISSEN INTERESSEREN JOU MISSCHIEN OOK?