PHILIP HERMANS

"Whatever you do, do best!"

Philip Hermans, afgestudeerd in 1981
Master of Science in de Ingenieurswetenschappen: Bouwkunde

Algemeen Directeur - Dredging International NV

Als Algemeen Directeur ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf. Gezien Dredging International een business unit is van DEME, worden alle activiteiten volledig conform de strategie en richtlijnen van DEME uitgevoerd.

Binnen mijn taken als Area Director bij DEME overzie ik alle activiteiten van a tot z in de zones Azie en Oceanië (Australië etc ...) en dit voor alle activiteiten van DEME. Dat houdt natuurlijk in dat ik veel reis, ruim 50% van mijn tijd...

Toen ik jong was zeilde ik regelmatig voor de Belgische kust. In die tijd waren er grote werken aan de gang voor de uitbouw van de haven van Zeebrugge.
Water, waterbouw en grote aannemingsprojecten hebben me steeds geïnspireerd en daarom ben ik ook in dit vak gestapt.

De aansluiting met mijn verwachtingen als student is perfect! Bovendien is het bijkomende sausje van reizen en het samenwerken met andere culturen heel verrijkend en inspirerend.
Ik zou zeker opnieuw dezelfde studies en carrière nastreven !

Het binnenhalen en uitvoeren van grote projecten in de Amerika's, zoals het Panamakanaal, de monster opspuitingswerken in Singapore en het bouwen van 2 grote LNG havens in Australië, hebben toegelaten werk te verschaffen aan honderden families. Daar ben ik trots op en zij zijn de sleutel geweest tot het oogsten van die uitzonderlijke successen.

Je krijgt als ingenieur een opleiding waarbij je leert synthetiseren, de 'big-picture' zien. Niet alleen in je onmiddellijke specialisatie, maar ook in andere processen zoals bvb management.
Als je dat ook nog eens kan combineren met een internationale carrière, dan kan ik me niet inbeelden dat er een interessantere opleiding bestaat dan die van burgerlijk ingenieur.
Je job brengt je elke dag iets nieuws; dat is boeiend en geeft zin aan het leven!

Absolute "musts" bovenop je opleiding zijn de internationale ervaring en talenkennis.
Stap ook gerust in een studentenkring of het medebestuur van de universiteit: het geeft je heel wat ervaring in leiding geven en inspireren van anderen.
Maar blijf ook gezond leven en doe wat aan sport. "Mens sana in corpore sano" is iets wat je beter zal laten denken en langer zal laten leven !

VOLGENDE GETUIGENISSEN INTERESSEREN JOU MISSCHIEN OOK?