MIHAI VARGA

"Doe niets (of weinig) tegen je goesting. Als het toch vaak tegen je goesting is: verander!"

Mihai Varga, afgestudeerd in 2009
Master of Science in de Ingenieurswetenschappen: Bouwkunde

zaakvoerder

Ik heb 6 jaar bij de bouwfirma BAM CEI-De Meyer (nu Bam Contractors) gewerkt. Begonnen als Design Engineer, na 2 jaar assistent projectleider geworden en na nog eens 2 jaar projectleider.
Van 2012 tot 2014 heb ik een MBA gevolgd in avondschool. Vervolgens heb ik mijn eigen zaak opgericht. Als zaakvoerder heb je verschillende skills nodig en moet je wat van alles weten. Je moet uiteraard technisch onderlegd zijn, maar ik spendeer een groot deel van mijn tijd naar het zoeken van nieuwe klanten en het 'verkopen' van het product. Dit leer je niet in je opleiding burgie.

Ik heb lang getwijfeld tussen geneeskunde of burgie. Uiteindelijk heb ik voor burgie gekozen, omdat ik meer technisch aangelegd ben en geneeskunde leek mij te veel vanbuiten leren.

Er wordt vaak gezegd dat je tijdens je universitaire studies vooral 'leert nadenken'. In die zin sluit dit aan bij mijn huidige job. Ik gebruik in feite weinig van de technische kennis die ik opgedaan heb tijdens mijn opleiding. Maar ik profiteer heel veel van het feit dat ik toen geleerd heb om problemen op te lossen, om opportuniteiten te ontdekken en om mensen aan te sturen.

Als projectleider : verschillende grote projecten.
Als zaakvoerder : momenteel reeds 3 startups waarvan 2 winstgevend.
www.boxigen.io
www.snapyourevent.be
www.buildevolution.be

Best met zo veel mogelijk mensen spreken die reeds meerdere jaren ervaring hebben. Als je twijfelt tussen 2 of 3 richtingen: zoek mensen in die richtingen en praat ermee. Het is ook zeer boeiend om iemand een halve dag of een dag te kunnen volgen in zijn job. Als je iemand kent die de richting waarover je twijfelt al een jaar of twee volgt, ga dan eens een halve dag mee naar de unief en volg enkele lessen. Je zal er niet veel van begrijpen, maar je zal je wel een beeld kunnen vormen over hoe het zal zijn.

Studentenvereniging: zeker doen. Hier doe je ervaring op op 'menselijk' vlak en dit is later minstens even belangrijk of zelfs belangrijker dan je technische kennis.
Stages en buitenland: interessant, maar ik heb hier zelf geen ervaring mee.

VOLGENDE GETUIGENISSEN INTERESSEREN JOU MISSCHIEN OOK?