VALERIE TAERWE

"Everything will be okay in the end. If it's not okay, it is not the end. (John Lennon)"

Valerie Taerwe, afgestudeerd in 2012
Master of Science in de ingenieurswetenschappen: Computerwetenschappen - optie software engineering

IT Consultant

Als IT-consultant werk ik dag in dag uit bij mijn klant om ze te begeleiden in hun projecten. Ik werk zelf als analist en heb al heel diverse rollen kunnen vervullen bij heel wat bedrijven: bpost, Jan De Nul, Securex, c-Quilibrium, Attentia, ...
Ook de rollen zelf variƫren sterk, analist dekt eigenlijk de lading niet: zowel business analyse, quality assurance, project management, functionele analyse en pre-sales kwamen aan bod!

De passie voor wetenschap had ik al van jongs af aan. Ik ben blij nooit aan de stereotiepen beantwoord te hebben: als meisje was ik toch degene die met plezier wiskundevraagstukken oploste. De keuze voor burgerlijk ingenieur was daardoor vrij snel gemaakt. Mijn ambitie was namelijk om deze interesse voor wetenschap te combineren met een brede en kwalitatieve opleiding. Zo kon ik ook na deze studiekeuze heel veel mogelijkheden open houden.

Ook hier kan ik mezelf gelukkig prijzen: ik studeerde uiteindelijk af als burgerlijk ingenieur computerwetenschappen met een specialisatie in software engineering en bedrijfskunde. Een weerspiegeling van de interesse in business en IT die ik vandaag ook in mijn job terug vindt en bewust naar op zoek was.

Je studies of achtergrond hoeven je zeker niet te beperken in je jobkeuze achteraf maar het is toch fijn te kunnen zeggen dat ik goed voorbereid werd.

Als consultant ben je in de eerste plaats tevreden wanneer jouw klant tevreden is.

Mijn mooiste realisatie was 2 jaar na afstuderen: ik kwam aan boord van een groot en internationaal project waar de sfeer gespannen was. Er werd een software-product uitgerold en de perceptie was dat de software de verwachtingen niet inloste. Deze perceptie kwam echter voornamelijk uit de moeizame uitrol van de software die er geweest was. Wanneer ik de actuele resultaten van het project analyseerde en helder maakte voor de verschillende stakeholders, werd het voor iedereen duidelijk dat het project moeizaam was geweest maar wel succesvol. Het project kwam opnieuw op de sporen dankzij mijn analyse.

Volg je passie maar denk ook na over toekomstige jobmogelijkheden: wat wil je graag gaan doen en wat is het meest waarschijnlijke pad om daar te raken? Wat is de kans dat je deze functie ook echt zal kunnen uitoefenen?

Je moet je studie graag doen maar nog belangrijker: je moet de job die daarop volgt ook echt graag gaan doen!

Studeren was een fijne tijd: ik leerde heel wat nieuwe, zeer goede vrienden kennen! :)

Het grootste plezier haalde ik uit mijn rol als studentenvertegenwoordiger of uit activiteiten samen met de studentenkring. Of het nu VTK is of een andere vereniging, het is sowieso een aanrader!

VOLGENDE GETUIGENISSEN INTERESSEREN JOU MISSCHIEN OOK?