KOEN VAN DEN EECKHOUT

"There's nothing in this world that you can't be if you want it enough."

Koen Van den Eeckhout, afgestudeerd in 2009
Master of Science in de ingenieurswetenschappen: Toegepaste natuurkunde

Consultant subsidies

Ik help bedrijven met het binnenhalen van subsidies voor hun innovatieve projecten. Samen met de klant verzamelen we alle nodige informatie rond de aanpak, timing, kostenplaatje, opbrengst, marktonderzoek en impact op de bedrijfsresultaten. Dit gieten we in een aantrekkelijk en helder dossier dat we mee gaan verdedigen bij de overheid. We doen voor alle types bedrijven (van start-up tot grote multinational), in alle sectoren (van telecom tot entertainment), en bij alle instanties (van Vlaamse overheid tot Europese commissie).

Op het moment dat ik een studierichting moest kiezen, wist ik nog niet goed waar ik uiteindelijk terecht wilde komen. Ik wilde een uitdagende studie met veel toekomstmogelijkheden, waarbij ik me niet te snel aan één gespecialiseerde carrière zou moeten binden. En dat is 100% gelukt!

Mijn loopbaan is zeer gevarieerd. Ik ben gestart met een doctoraat in de fysica, daarna enkele jaren in een meer coördinerende functie als post-doc, om uiteindelijk terecht te komen bij EY als consultant. En er liggen wellicht nog veel boeiende wendingen, uitdagingen en groeimogelijkheden te wachten!

Naast mijn hoofdberoep ben ik kunnen starten als grafisch ontwerper in bijberoep, wat ik ondertussen al een viertal jaar met veel plezier doe. Het geeft een extra veelzijdig karakter aan mijn carrière, en ik leer bij op heel veel vlakken: omgaan met klanten, prijsonderhandelingen, offertes en facturen opstellen, mooie grafische creaties maken, en een zelfstandige zaak runnen van A tot Z.

Als burgerlijk ingenieur liggen alle wegen nog voor je open na je studies. Een titel als ingenieur is vaak een toegangskaartje dat je de kans geeft heel boeiende en gevarieerde uitdagingen aan te gaan in je toekomstige carrière.

Ik was nooit uitzonderlijk actief in het studentenleven, maar heb enorm mooie herinneringen aan mijn buitenlandse Erasmusperiode en buitenlandse stage. Deze hebben me geleerd volledig op eigen benen te staan, meer zelfvertrouwen te krijgen, makkelijker vrienden te maken, en meer te genieten van de mooie dingen in het leven!

VOLGENDE GETUIGENISSEN INTERESSEREN JOU MISSCHIEN OOK?